האמנית טליה קינן היא זוכת פרס גוטסדינר לאמן ישראל צעיר לשנת 2007, כך הוכרז היום בטקס שהתקיים במוזיאון תל-אביב לאמנות. שופטת שלב הגמר של התחרות, האוצרת סוזן לנדאו ממוזיאון ישראל, נימקה את הבחירה באמרה כי "באמצעים מינימאליים, תוך שימוש מבריק במדיות שונות, ובעדינות אין קץ, יוצרת קינן חוויה של התגלות, מעין קסם קטן. לעבודתה יש איכות חמקמקה – המהות נרמזת, לעתים היא רק צל חולף. הצופה נמשך אל עולם נוכח ובו זמן ערטילאי, כמו חלום בהקיץ. הדימוי שממחיש זאת בתערוכה הוא דימוי ה"פאנטום" – ספק פסל פסק דמות מסתורית – המופיע באורח פלא במרכזה של רחבת החלקה על קרח.
הצפייה בעבודתה של קינן דורשת ריכוז – רגע של חוסר תשומת לב ופספסת את ההתרחשות – כמו דהרת הסוס שחוצה את המסך הצר בעבודה "הכפר". ההתרחשות היא סוגסטיבית, מן "פתיון" שטומנת קינן עבור הצופה, שחווה את היצירה ומעניק לה משמעות מתוך עולמו הפנימי הפרטי".
קינן, 30, מתגוררת ועובדת בתל-אביב, נבחרה להציג בשלב הגמר יחד עם האמן שי צורים, 36, הלומד בבית הספר לאמנות חזותית בניו-יורק. שני האמנים יצרו תערוכות חדשות במיוחד לצורך התחרות, והן מוצגות עתה במוזיאון תל-אביב. השניים הם בוגרי לימודים לתואר ראשון ותואר שני בבצלאל. שניהם הספיקו להציג במבחר תערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות מאז תום לימודיהם, ואף לזכות בפרסים שונים. עבודותיהם מציגות שני קטבים של אמנות: היא ממוקדת והוא מפוזר, היא מהפנטת והוא מרוסק. מיצבי הוידיאו של קינן יוצרים תחושת היקסמות מדיטטיבית, מסתורין וחוסר ידיעה. פסליו של צורים, הטובים מן הציורים שמוצגים גם הם בתערוכה, מציגים שילוב בין הומור וכאב, ונראים כניסיון איחוי שברים תוך ידיעה כי יש שברים ללא מרפא, וכי התוצר הבולט ביותר של פעולת האיחוי הוא התפרים עצמם.
פרס קרן גוטסדינר לאמן ישראלי צעיר מוענק מדי שנה מאז 1995 לאמן או אמנית שטרם מלאו להם 40. בעשור הראשון לקיומו כלל הפרס תערוכת יחיד לאמן הזוכה, המלווה בקטלוג ובמענק כספי בסך 10,000 דולר. החל משנת 2006 השתנתה המתכונת והוחלט כי הזוכה בפרס הכספי יבחר מבין כמה מועמדים שיציגו בשלב הגמר. בשנים קודמות זכו בפרס האמנים מרים כבסה, יוסי ברגר, יואב שמואלי, אוהד מרומי, יהודית סספורטס, עדי נס, מירי סגל, אחלאם שיבלי, נלי אגסי, סיגלית לנדאו, שרון יערי ויעל ברתנא.
טליה קינן – הים נהיה נמר, שי צורים – תולעים ואריות
מוזיאון תל-אביב לאמנות (נעילה: 17.5)
עוד בנושא: שיעורי אורגן - ראיון עם טליה קינן