מארב - אמנות . תרבות . מדיה
אודותינוצרו קשר
שלח
מדריך / תערוכות

--

הערה 8: על בתי-ספר ובתי-חולים

2004-10-31 11:13:45   הקטנת הטקסט בכתבההגדלת הטקסט בכתבה


יום חמישי 11.11.2004, בשעות 17.00–24.00
בית-הספר האנגליקני הבינלאומי, רח' הנביאים 82, ירושלים
מחיר הכניסה + הגיליון כפול (מודפס ודי.וי.די): 35 ש"ח (סטודנטים: 30 ש"ח)

באירוע, שמארגנים קבוצת Sala-Manca וכתב-העת "הערת שוליים" לרגל השקת הגיליון החדש, המציין שלוש שנים לכתב-העת, ישתתפו כשישים אמנים מתחומים שונים (מיצגים, סאונד ומוזיקה, מיצבים, וידאו-ארט, אמנות דיגיטלית, צילום וציור), שייפגשו כדי ליצור במשותף מחוץ למסגרות הממסדיות של האמנות הישראלית. 
האירוע חד-פעמי, ויוצגו בו כארבעים עבודות שנוצרו במיוחד עבורו.


תמר רבן, "אבן, נייר ומספריים"


על האירוע

"הערה 8: הערה על בתי-ספר ובתי-חולים" הוא הערה אמנותית על שני מוסדות מרכזיים  שדרכם מעבירה החברה ידע, ערכים ומסרים המעצבים את אופיו של הפרט והחוזרים והמעצבים את החברה עצמה. זוהי הזדמנות לבחון אמנותית את הערכים הללו, ואת סדר העדיפויות, ההייררכיות והמיתוסים החברתיים המשתקפים בהם, ולברר מה הם אופני הענקת הידע והבריאות לקבוצות השונות שבחברה, או מניעתם מהן; מה הם הביטויים האסתטיים של בתי-הספר ובתי-החולים, מה הם המוסדות הללו ואילו דימויים מייצגים אותם.
מחד גיסא, הגישה לשני המוסדות הללו היא מזכויות היסוד של האדם, ואמורה לאפשר לו להתפתח ולהתקיים כשווה ביחס לבניה האחרים של החברה, ללא תלות לרקע הדתי, הפוליטי, או הכלכלי שלו; מאידך גיסא, אלו הם שניים מהמוסדות המרכזיים שבהם מצליחה חברת המשמעת המודרנית לבטל את זכויות היסוד ולפתח מדיניות של פיקוח ומבחן.

לרשימת האמנים המלאה ולתיאור עבודות, לחצו כאן



אנט ויינטראוב, "Life Support"


על הגיליון החדש

הגיליון החדש של "הערת שוליים" הוא גיליון כפול (9/8) הרואה אור לרגל שלוש שנים לקיומו של כתב-העת. במשך שלוש שנות קיומו נוספו על פרויקט כתב-העת גם פרויקטים אמנותיים אחרים, דוגמת אירועי "הערה" המאורגנים לרגל השקה של כל גיליון חדש, הקמה של ארכיון לעיתון ולאירועים ברשת, ופרויקט-אח המוקדש לאמנות רשת ופונה לקהל המקומי והבינלאומי כאחד:
בכתב-העת ובאירועי "הערה" השונים השתתפו עד כה יותר ממאתיים אמנים, והוצגו יותר מ-300 עבודות וטקסטים של אמנים, משוררים וסופרים. תפוצת כתב-העת, שעמדה בראשית דרכו על כ-500 גליונות, היא כיום למעלה מאלף גליונות.
נושא הגיליון הנוכחי הוא שירה (poetry) וטקסט תחת השפעתן של טכנולוגיות ואסתטיקות חדשות: שירה אלקטרונית (e-poetry), שירה קינטית (שירה נעה), שירת-קוד, סמנים אורבניים וקיברנטיים כסימני כתיבה חדשים.
הגיליון המודפס יכלול עבודות מאת היוצרים המרכזיים הפועלים ברשת: אלן סונדהיים, [Mez], אדוארדו כץ (Kac), ז'ים רוזנברג, סיריל דונה, אריק סדן, אריאל מלכה ואחרים. כמו כן יכלול הגיליון מאמרים מאת חוקרים בולטים בתחום, ובהם פלוריאן קרמר, רוברטו סימנובסקי, אריק סדן ואחרים.
חלקו השני של הגיליון הוא תקליטור DVD המוקדש לעבודות וידיאו-שירה-טקסט (Video Poetry). התקליטור כולל עבודות של דנה לוי, יונתן ויניצקי, ג'וזף שפרינצק, קרן שביט, גיא מימון, אילן גרין, אריאלה פלוטקין, יפעת ליסט, sala-manca. הקובץ הוזמן להשתתף בפסטיבל הבינלאומי הראשון לוידיאו-שירה, שייערך בבאונוס-איירס בחודש נובמבר הקרוב.

לפרטים נוספים על כתב-העת ועל גליונות קודמים, לחצו כאן.
 



בית-החולים האנגליקני


 על המתחם

בניין בית-הספר האנגליקני הבינלאומי הוא אחד המבנים המעניינים ביותר בירושלים מבחינה ארכיטקטונית, היסטורית וחברתית, ואחד המוכרים פחות לקהל הרחב. הבניין, שנודע בראשתו כ"סניטוריום" (בית-חולים), נבנה על-ידי קונרד שיק ב-1863. הבניין החדש שהושלם במתחם ב-1897 שימש כבית-החולים האנגלי של המיסיון, והיה בית-החולים המשוכלל ביותר של בעיר ובאזור באותם ימים.
על אף גל ההתפרעויות שזהותו המיסיונרית של המוסד עוררה בקרב חלק מהאוכלוסייה היהודית, בית-החולים פעל במשך לפעול, וטופלו בו אלפי חולים, יהודים ולא יהודים.  ב-1917 הפך המתחם להיות בסיסה של פלוגת חיל-הרגלים ה-60 של הצבא הבריטי. ייתכן שאלנבי יצא מן הבניין הזה בדרכו לשער יפו, לקראת הטקס הרשמי של הכרזה על המנדט הבריטי ב-11 בדצמבר 1917. אחרי ההכרזה על הקמת מדינת ישראל, ובתקופה שבה לא היתה לתושבים היהודים גישה לבית-החולים הדסה הר-הצופים, ה-CMJ הציע למנהיגות היהודית את שירותיו של בית-החולים, שהפך להיות מוכר בשם "הדסה א". כשעזבה הדסה את הבניין ב-1962 ייעודם של רוב הבניינים במתחם הוסב למוסדות חינוך; היום פועל בית-הספר האנגליקני כבית-ספר בינלאומי לכל דבר, ולומדים בו ילדים ובני-נוער בני שלוש הדתות המונותיאסטיות.


שילה וילסון, מתוך "Mended Moths"



על אירועי "הערה" ועל "הערת שוליים"

אירועי "הערה" מאורגנים, מבחירה, ללא תקציבים ממסדיים וללא חסויות מסחריות. הם ממומנים מעלות כרטיס הכניסה (הכולל גם את גליון "הערת שוליים"), והם מאירועי האמנות המרכזיים בארץ בשנים האחרונות: אירועים של יום אחד, המציגים עבודות חדשות מאת כשירים אמנים צעירים וותיקים.

על אירועים קודמים
על קבוצת sala-manca



לפרטים נוספים ניתן לבקר באתר האינטרנט
www.no-org.net/heara8, או לפנות לדוא"ל salamanca00@yahoo.com.

גרסת הדפסה גרסת הדפסה
תגובות גולשים
הוספת תגובה
1
נשמע מאוד מעניין (ל"ת)
ריקי

פורסם ב-11:25 ,03/11/2004
2
רק יום אחד? (ל"ת)
אלמוני

פורסם ב-10:55 ,04/11/2004
3
ביקורת מצויינת ב-02net
אליקים

האירוע קיבל ביקורת נהדרת באתר האינטרנט המרכזי של ירושלים www.02net.co.il

אי-מייל פורסם ב-16:58 ,11/11/2004
מתוך שוטף ומתמלא
--
בזהירות ובאירוניה: עיון...
בזהירות ובאירוניה: עיון... שוטף ומתמלא
--
אם רובוטים יכלו לצייר... שוטף ומתמלא
ללמוד ציור מפורמייקה, או: בשבח... שוטף ומתמלא
עולם של קומבינציות שוטף ומתמלא
מוסף | שוטף ומתמלא | טורים | מדריך | קהילה